HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

HTML2

User failure, please replace

Villamosmérnöki szkeptikus sarok és szakma-radar. Elfogult szakmai magánvéleményeim és értékeléseim a minket körülvevő elektromágneses eszközökről és az őket övező legendákról; valamint érdekes hírek a rádiós szakmából.

Friss topikok

  • Fwdg3: Vitatkoztunk ismerősökkel a témában. Ez volt az érv a mikro ellen: "A mikroban az ételekben a mol... (2016.11.20. 18:56) A mikróról, mégegyszer
  • júliusz48: Nos, az itt irogatók kételkedők bármennyire is félnek az elektroszmogtól, csak használják a számít... (2014.05.08. 20:04) Káros-e a mikrohullámú sütő?
  • Radar: @eva999: elnézést, a válasz gombot kellett volna nyomnom új komment helyett. Ld az előző hozzászól... (2010.10.30. 21:13) Antenna-erősítő csodakütyü
  • doki2: Kedves Doki és Radar! Egy apró kiegészítés: a LEMP, SEMP, NEMP mind nagy energiájú folyamatok ny... (2008.04.13. 23:31) Sugárzás-leárnyékoló csodakütyü
  • tamas: En arra gondolok, hogy a tojas kulonbozo reszei eltero mertekben melegdtek fel es es okozott fejlo... (2007.08.27. 06:53) Ne keltessünk csirkét mikróban

Ajánlott oldalak

Amiről írni szeretnék

Rádiókapcsolat Simonyival 2. rész

2007.04.13. 10:48 Radar

Sikeresen lezajlott hajnali 1:15-1:25 között a második amatőrrádiós kapcsolat Simonyi Károllyal. A Puskás Tivadar Távközlési Technikum rádióklubjának operátorai segítségével hat diák tehette fel kérdéseit, melyekre részletes választ kaptak. Simonyi Károly jól érzi magát, hozzászokott a súlytalanságban való alváshoz; a magyar Pille sugárzásmérő műszer mérőfejét állandóan a zsebében tartja. A sugárzáson kívül vizsgálja a vérszegénységet, a súlytalanságból eredő hátfájást; a kozmikus sugárzások hatását félvezetőkre és baktériumtenyészeteket vizsgálnak.

Már elérhetőek a kapcsolat hangfelvételei a Természet Világa és a Puskás Rádióklub honlapjain (utóbbin több is). Az Űrvilágon pedig részleteket közölnek a hanganyag szövegéből, nemsokára mi is közöljük a teljes szöveget.

Ma este 8 órakor a Puskás nagyelőadójában megismétlik a hangfelvételt, valamint a MANT szakemberei rövid előadásokat tartanak (program a Természet Világa honlapon).

Az egész kapcsolat ötlete dr. Gschwindt Andrásban (Műegyetemi Rádióklub) merült fel, amikor nyilvánossá vált Simonyi Károly terve. Kezdetben sokaknak úgy tűnt, nem tudják majd Simonyit elérni, de a Természet Világa folyóirat (köztük Staar Gyula főszerkesztő, és Bacsárdi László) felvállalta a programot. Tudni kell, hogy ifj. Simonyi Károly a szerkesztőbizottság tagja; ahogy édesapja is az volt, ő alapította a Kultúra Egysége különdíjat, aminek nyertes diákjai közül is válogatták a kérdezőket. Simonyival jó kapcsolat alakult ki, és kiderült, hogy örömmel vállalja a felkérést. A Puskás Technikum igazgatója, dr. Horváth László és lelkes diákjai szintén örömmel vállalták, hogy helyet adjanak a rendezvénynek, és a szerkesztőkkel együtt komoly média-lefedettséget szerveztek. A Puskás Rádióklub tagjai pedig jelentkeztek operátornak és összeállították a berendezéseket és antennákat (az egyik antennát erre a célra készítették házilag).

Az operátorok (Tóth István és Rigó István)
tesztelik a rádiókat.


A szerző feladat volt a skype-kapcsolat létesítése az amerikai amatőrök számára, a számított pálya figyelése, az átvonulás idejének és magassági adatainak jelzése, valamint az antennaforgató (fekete doboz bal lent) kezelése.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://radar.blog.hu/api/trackback/id/tr858050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása